MERCEDES-BENZ FASHION WEEK LJUBLJANA

Za nami je teden mode kjer so slovenski oblikovalci predstavili svojo modno vizijo za pomlad in poletje 2016. Sama bi izbrala sledeče:

PETER MOVRIN
Kolekcija Petra Movrina kljub asketskemu naboru materialov in na prvi pogled minimalističnemu značaju izžareva več kot samo običajno žensko zapeljivost. Navdih zanjo je Peter našel v estetik in delih fotografa Helmuta Newtona. Minimalistična devetdeseta tako ob nepričakovanih in provokativnih konstrukcijskih preobratih doživijo povsem prenovljeno vizualno doživetje, ki v prvi vrsti slavi vedno aktualno erotično moč ženske.

Moj izbor: Črn svilen plašč v kombinaciji z bakrenimi hlačami cevastega kroja ter črtast ‘kostim’ navdihnjen z silhueto in materialom moške pižame.

peter m2

PETJA ZOREC
Moška kolekcija Petje Zorec išče vzporednice s svetovljanskim moškim slogom, ki ga je utelešal oblikovalčin dedek. Preteklost, vedno aktualen moški šarm in prihodnost v enem je Petja likovno dovršeno in predvsem s stališča nosljivosti več kot odlično ujela v urbano sproščenih oblačilih, ki jih odlikujejo sodobni moški kroji, kontarstna igra materialov in modna ležernost pletenin.

Moj izbor: V svojo garderobo bi vpeljala vse hlače, ki se na svež način poigravajo s tradicionalnimi gubami in tako ustvarjajo moderne volumne.

petja z 3

DAJANA LJUBIČIČ
Kolekcija »East meets West« je Dijanin poklon vsem ženskam, ki so jim je pri srcu nekonvencionalna dinamika stiliranja, igra nasprotujočih se materialov in oblik. Kljub izvirnemu poigravanju z ženstvenimi kroji, ki svoj navdih črpajo tako v klasični estetiki vzhoda in zahoda, je kolekcija prav zaradi nepričakovanih kontrastov ter svežih barvnih poudarkov videti nadvse sodobna in samozavestna.

Moj izbor: Klasična kombinacija usnjenega krila in safrai srajce ter nikoli pozabljena obleka- kombineža v najdaljši različici.

dajana l1

JSP
Kolekcija, ki sta jo oblikovali Jelena in Svetlana Proković je aktualen pogled na trenutno modno dogajanje. Z njo sta uspeli istočasno zaobjeti več sporočil: slavita drzno ženstvenost, oseben in neformalen pristop k stiliranju, potrebo po subkulturni pripadnosti in nenazadnje danes velikokrat pozabljen neobremenjen oblikovalčev pristop k ustvarjanju.

Moj izbor: Rdeča srajčna obleka dolžine vse do tal in kombinezon v slogu temačne romantike.

12186393_189580551377621_3710155486258278043_oFotografije: Iztok Kurnik in Jani Ugrin